Close

oktober 1, 2011

RAW desserter

Vissa av dessa recept innehåller frukt. Som du säkert redan känner till är det bra att äta frukt innan maten eller före tre till fyra timmar efter maten. Den som väntar på något gott…

[custom_list type=”check”]

  • härliga bär, nötter, fröer och naturliga ingredienser
  • alltid fria från vete, socker, komjölk och ägg
  • ekologiska små mumsbitar som smälter i munnen
  • RAW för att bevara livsenergin och njuta i fulla drag

[/custom_list]
Vill du fördjupa dig och lära dig mer så rekommenderar jag att du kommer på min POWER:day. Några av recepten här är hämtade från mitt kompendium som du får i samband med den kursen och en del av dessa recept har vi fått av Erica Palmcrantz.

Njut önskar Pernilla och John Carrier.


 Pernillas fikon med chokladsmak

10 fikon
½ dl solrosfrön
½ dl vatten
1 avokado
2 msk carob (el kakao)
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt

Mixa alla ingredienser väl och peta ner från kanten ibland.
Klicka upp i små formar eller glas och ställ i kylen.
Toppa med bär. Klart att servera.


Pernillas egen hallonglass

1 avokado
225 gr frysta hallon
för den som vill ha något sött kan ta lite honung.

Tina hallonen cirka tio minuter.
Mixa avokado och hallon i matberedaren till en mjuk konsistens.
Häll upp och servera i skålar eller glas.
Ät och njut gärna tillsammans med Pernillas recept på chokladmousse.


Bärpaj till 4-6 personer

Botten
5 dl valnötter (eller blötlagd skalad mandel, valnötter, pistage, macadamia)
1 dl riven kokos
5 färska dadlar
2 msk honung
en nypa salt

Fyllning
2 dl blåbär
2 dl hallon

Kör valnötterna i en matberedare så att de blir grovhackade. Tillsätt övriga ingredienser och kör alltsammans tills det blir en lite kladdigare smulpajsbotten. Tryck ut degen i en pajform. Fyll den med hallon och blåbär. Går bra att frysa.


Ericas björnbärsglass till 2 personer

1 avokado
225 gram frysta björnbär
5 dadlar
½ tsk vaniljpulver
några kvistar citronmeliss eller basilika

Låt björnbär tina cirka tio minuter

Kör avokado och björnbär i matberedaren till len mjuk konsistens. Tillsätt vaniljpulver och dadlar och kör igen.

Servera i skålar och garnera med citronmeliss eller basilika.


Chokladmousse till 2 personer

½ dl färska dadlar
½ dl vatten
2 msk honung

½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl avokado
2 msk – ½ dl kakao eller carob

Blanda dadlar, ½ deciliter vatten, honung och vanilj till en mjuk röra i matberedaren. Tillsätt avokado och kakaopulver eller carob. Kör till en krämig konsistens. Stanna då och då för att skrapa ned från sidorna.

Smaka av med mer kakao/carob om du vill ha den chokladigare. Vi gör den utan honung, då dadlarna ger tillräcklig sötma.


 Nötkakor / Kokoskakor  ca 30-50 st

Använder du bakpulver i kakorna blir de mindre hårda.

Lite stevia (eller 2 ½ dl agavesirap)
8 msk olja
8 msk valfritt mjöl (ex quinoa, ris eller bovete)
(2 tsk bakpulver)

5 dl havre-, hirs-, bovete- eller kornflingor
2 ½ dl kokosflingor eller hackade nötter och frön (sesam, solros eller pumpa)
4 msk vatten
3 krm havssalt

äkta vaniljpulver
2 ½ dl nötter eller frön malda (kör dem i mixern)
nötter = blötlagd skalad mandel, valnötter, pistage, macadamia.

Om smeten känns för tjock tillsätt lite vätska som rismjölk eller vatten. Blanda alla ingredienser.
Pressa ut till cirka 8 mm tjocklek på oljad plåt.

Grädda 40-42 grader i ugnen. Helst i varmluftsugn, i en vanlig ugn låt luckan vara lite på glänt tills kakorna är torra efter cirka 8-12 timmar och skär dem i önskad form medan de är varma.

Det här receptet är tänkt för gräddning i 175 grader i 20 minuter.