För exakt 3 år sedan besökte jag Pernilla Carrier för första gången. Det var början av ett nytt liv. Jag har sedan tonåren haft migrän.

1997 förvärrades det mycket – plötsligt hade jag inget liv, ingen livskvalitet längre. Jag klarade för det mesta av jobbet men det var i princip allt. Helgerna tillbringade jag oftast i sängen. Jag kunde inte planera någonting. Jag visste aldrig hur jag skulle må.
Familjen blev också lidande. Har mamma ont i huvudet nu igen?

Under de här åren gick jag på en massa behandlingar som sjukgymnastik, till naprapat och kiropraktor. Men ingenting hjälpte särskilt bra.

2007 fick jag ett tips av en vän att Pernilla kunde hjälpa mig. Efter alla år av olika behandlingar var jag just då så trött på att behandlas.

Det tog ett år innan jag beställde tid och nu ångrar jag att jag inte beställde tid på en gång.

Jag har varit på behandling var 7-8 vecka sedan dess och stärkt och rensat kroppen. Jag tänker mer på vad jag äter. Jag dricker ordentligt med rent vatten och varje dag och jag äter olika kosttillskott som Pernilla har ordinerat specifikt för mig.

Sakta, sakta har jag kommit tillbaka till livet. Nu kan jag planera i förväg både middagar, resor och annat.

I julas var jag i Mexico. För några år sedan skulle en så lång flygresa vara otänkbart. Jag klarade både resa och vistelse i Mexico fantastiskt bra. Det var toppen!

Nu känns det också som om jag skulle kunna börja träna igen och kanske, kanske hinner min dröm om att åka Vasaloppet att gå i uppfyllelse!

Jag har nyligen varit på Pernillas kurs POWER:day där jag blev ännu mer inspirerad och fick bra kunskap om hur jag skall äta. Nu använder jag den kunskapen dagligen i mitt liv.

Nu har det gått 12 veckor sedan sista behandlingen och jag känner att jag inte behöver någon behandling nu. Jag tänker fortsätta gå på behandling en till två gånger per termin för att fortsätta att stödja kroppen och jag fortsätter att äta mina kosttillskott.

Tack Pernilla!

Kerstin Höglund
Tandläkare, 58 år

Vill du läsa fler referenser så finns det HÄR.

Pernilla Carriers kommenter

Kerstin, Grattis, Grattis, Grattis!!

Ordet migrän kommer från franskan, men det kan härledas till det grekiska ordet hemicrania som betyder ”halva huvudskålen”.
Och visst är det så att det kan kännas som om huvudet går sönder och önskan är stor att få ’ett helt huvud’. Det är möjligt menar jag.

Igår på TV programmet ’Fråga doktorn’ handlade det om migrän.
1,3 miljoner svenskar lider av migrän i Sverige – och många plågas svårt.

Migrän är en mycket smärtsam huvudvärk. Den drabbar ofta bara ena sidan av huvudet och kan föregås av synrubbningar som ofta följs av illamående och kräkningar.
Migrän är en väldigt vanlig sjukdom som drabbar cirka 15 procent av den vuxna befolkningen i västvärlden.

The World Health Organization,WHO, rankar migrän bland de mest handikappande sjukdomarna i världen. Migrän ligger på 12:e plats när det gäller kvinnors sjukdomar och 19:e plats om man räknar män och kvinnor tillsammans.

Migrän skapar förutom värk också spänningar i nacke, käke och huvud.
Jag använder olika tekniker som löser upp både fysiska och känslomässiga spänningar i dessa områden, bland annat akupunktur, käkledsbehandling och osteopati.

Det andra som är väldigt tydligt är att det finns gifter i kroppen som ligger och stör nervsystemets funktion, vilket skapar smärta och blockerar utrensning.
Det brukar vara tungmetaller, kemikalier och strålning som med hjälp av avancerad kinesiologi behandling och med rätt kosttillskott naturligt rensas ut på ett skonsamt sätt i kroppens egen prioriteringsordning.

Läkemedelsavgiftning pga smärtlindringstablett som använts för att häva migränanfallen belastar levern som behöver avgiftas från läkemedel, detta sker också på ett naturligt anpassat sätt för just den klient som jag arbetar med. Läkemedelsavgiftning är en av de viktigaste åtgärderna när man som huvudvärkspatient tar smärtstillande medel allt för ofta.

Vanliga utlösande faktorer
·     Stress (psykisk och fysisk)
·     Oregelbundna måltider och fasta
·     Föda och födoämnestillsatser
(Det är vanligt att choklad, rött vin, starka ostar, starkt kryddad mat och citrusfrukter, framkallar migrän, även mat med tillsatser så som glutamat.)
·     Sömn (för mycket eller för lite)
·     Hormonella faktorer (menstruation eller ägglossning)
·     Omgivningsfaktorer (värme, kyla, ljus, ljud, lukt och förändringar i lufttrycket)
·     Smärta (spänningshuvudvärk)
·     Fysisk ansträngning (hård fysisk träning)
·     Allergi (överkänslighet)
·     Överkonsumtion av läkemedel

Och ja, jag tror och hoppas att du Kerstin kommer att åka Vasaloppet!
Till alla er andra som har migrän vill jag säga, ge inte upp, det finns lösningar.

Varma hälsningar,

Pernilla Carrier
Terapeut, hälsoutbildare och föreläsare

Viss fakta är hämtat från Svenska Migränförbundets hemsida.