Första gången jag var hos Pernilla Carrier var år 2008 då var jag 24 år. Hon hjälpte hon mig med min mage den var i obalans. Men vi pratade allmänt om min hälsa och gled snabbt in på mitt ena ”besvärliga” knä/ben.

Jag hade några år tidigare behandlats och gjort en stor operation till följd av en cancertumör. Tumören satt i nedre delen av mitt högra lårben, och i och med det har jag nu mer en speciell inopererad knäprotes. Var glad att jag överhuvudtaget kunde gå efter allt och att cancern försvunnit. Men den senaste tiden hade jag haft väldigt ont och så ville jag inte ha det.

Jag hade själv upplevt mig som sned-ojämn, som om benen var olika långa. Efter lite diskussion med läkarna undersökte de mig och konstaterade att det var som jag trott. Jag var olika lång i benen, man skulle göra om mina skor så jag blev jämn. Jag var tre centimeter längre i det opererade benet, så de skulle såga i tur skon och lägga in en platta som höjde den för att få mig jämn lång, detta skulle minska värken sade de. Läkarna påstod att jag varit ojämn hela tiden sen de opererade, men jag höll inte med.

Jag kände att något annat måste gå att göra, jag vill inte vara sned för all framtid. Jag har alltid trott på alternativa metoder och är själv certifierad massör och vet hur mycket behandlingar kan påverka kroppen. Som jag redan gick hos Pernilla tog jag upp min snedhet med henne. Pernilla gjorde tester och kom fram till att mina organ bland annat var i obalans. Vi kom överrens om att jag skulle gå frekvent i cirka fyra veckor hos henne och följa hennes råd.

Jag tog kosttillskott som hon testade ut, ändrade kosten, drack mer vatten, det var mycket att tänka på och jag gjorde så gott jag kunde. Jag tyckte det var svårt med alla råden i början, men i efterhand har jag lärt mig att det inte alls är det, jag behövde bara vänja mig. När jag mötte Pernilla åt jag redan till största del vegetariskt dock ibland fisk. Jag visste att jag inte mådde bra av mjölkprodukter så det hade jag redan uteslutit.

Pernilla berättade för mig att min kropp inte heller godtog vete så jag började ta bort även det, men var inte alltid frekvent. För varje gång jag kom till Pernilla blev det för långa benet kortare och jag i mer balans. Till slut var jag jämn lång och det stannade så. Jag var överlycklig och är det fortfarande, det är ca 3 år sen Pernilla fixade till mig med behandlingar och kostråd och jag är fortfarande jämn i benen! Jag går i vanliga skor och jag har inte ens inlägg i skorna.

Först de senaste åren har jag uteslutit vetet näst intill helt, äter jag ute kan jag ibland dock fuska. Jag har även blivit mycket bättre på att dricka vatten och det behöver min kropp. Att kosten kan göra så stor skillnad är fantastiskt, jag har mycket mindre ont! Jag tänker på vad jag äter, gärna ekologiskt i den mån jag kan, lyssnar på min kropp och ser till att få i mig vatten.

Jag hoppas min jämnhet ska sitta i för all framtid!

Jag är så tacksam för Pernillas proffsiga bemötande och skicklighet med goda råd, tack!

Helena Beverloo
Certifierad massör